If You Do What You Love, You'll Never Work a Day in Your Life

Erkend Yogadocent worden?

Je doet aan yoga en merkt dat het je goed-doet. Je merkt dat je steeds lekkerder in je vel zit en wordt je misschien steeds beter bewust van subtiliteiten in je gesteldheid. Je staat meer en meer in je kracht.

Misschien vind je dit al voldoende reden om je verder te verdiepen in yoga, door middel van een goede opleiding. Of misschien wil je al die goede yoga-ervaringen delen met anderen, door zelf les te gaan geven of je verder te specialiseren in een bepaalde stijl of voor een bepaalde groep mensen (bijv. zwangeren, kinderen, ouderen).

Bij Yoga Roots Parkstad ben je op het goede adres voor een degelijke en goed onderbouwde opleiding tot yogadocent. Wanneer je bij Yoga Roots opgeleid kun je op een veilige en verantwoorde manier yoga- en meditatielessen geven.

Zaterdag 26 oktober, 18:30-20:00 uur: Open dag Docentenopleiding

Inschrijven Yoga Docentenopleiding klik hier

Liever persoonlijk kennismaken? Klik hier

Voor onze bijscholingen en specialisaties: klik hier

Uitstekende en erkende opleiding

Onze opleiding is erkend door Vereniging Yogadocenten Nederland en hiermee op internationaal niveau door de Europese yoga Unie. Leerlingen aan onze yogadocentenopleiding kunnen aspirant lid worden van de VYN. Na diplomering kunnen de leerlingen volwaardig lid worden. Deze erkenning heeft belangrijke voordelen. Het is een keurmerk voor kwaliteit en via de beroepsvereniging is het mogelijk om een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een VYN-erkende opleiding heeft voor deze erkenning een vierjarig toetsingstraject moeten doorlopen. Ook zijn wij erkend door het CRKBO.

De yogadocenten opleiding globaal

Yoga Opleiding Yoga Roots heeft tot doel om yogadocenten op te leiden die vaardig zijn in het lesgeven van Hatha Yoga en meditatielessen. Wij vinden het belangrijk dat de eigenheid van de aspirant yogadocent gewaarborgd blijft in hun groei tot yogadocent. Het is juist deze eigenheid die de bij Yoga Roots Parkstad opgeleide docent zo uniek maakt.

De opleiding bestaat uit modules, die ook afzonderlijk te volgen zijn (bijvoorbeeld als aanvulling op een andere vooropleiding): Filosofie, Psychologie, Anatomie en Fysiologie, Meditatie, Zachte Lesstijlen, Verantwoord en Afwisselend Doceren en Specialiseren.

Een Geweldige Invulling van 4 Leerjaren

Vul een subtitel in

Jaar 1 en 2

De basis wordt gelegd in de eerste twee scholingsjaren. Hier wordt ingegaan op thema's zoals anatomie en fysiologie gericht op het veilig les geven. Ook de beginselen van de filosofie van het Boeddhisme en de yoga sutra's van Patanjali met het bijbehorende achtvoudige pad komen aan bod. Patanjali omschreef in zijn achtvoudige pad op een mooie manier de acht stadia van yoga. Uiteraard wordt er ook al ruim aandacht gegeven aan het veilig les geven zelf. Andere onderdelen zijn o.a. chakra's, kosha's en meridianen. Verder worden de thema's voeding en Ayurveda nog behandeld.

Jaar 3 en 4

In het derde en het vierde jaar ligt de nadruk liggen op het docentschap; veel praktijk, een eindscriptie van de yoga en de specialisatie meditatie worden hier afgerond. Wanneer je geslaagd bent voor al deze onderdelen zul je een yogadocent zijn met behoorlijk veel bagage wat betreft parate kennis en inspiratie. Je bent dan klaar om op een goede en veilige manier inspirerende yoga en meditatielessen te verzorgen.

Praktijk

Je gaat veel aandacht besteden aan praktijk: oefenen van losse asana's, meditaties en inspreektechnieken. Daarnaast ga je al snel aan de slag met lesgeven binnen de groep. Na 2 jaar ben je zover: je eigen groep kun je naast de opleiding starten. Ondertussen blijf je verdiepen in filosofie, verfijnen in anatomie en leer je meer je affiniteit met bepaalde stijlen en lesvormen kennen en uitdragen.

Filosofie

Er wordt veel aandacht besteed aan filosofie, waarbij - naast de sutra's van Patanjali - het boeddhisme als uitgangspunt wordt genomen. Oude denkbeelden, aangepast aan de moderne tijd.

Psychologie

Om een groep te kunnen (bege)leiden, heb je veel kennis nodig van de werking van de geest. Bovendien worden groepsdynamica en oosterse/westerse psychologie uitgebreid uiteengezet.

Anatomie en Fysiologie

Kennis van het menselijk lichaam en de manier waarop je met yoga de lichamelijke gesteldheid beïnvloed komen uitgebreid aan bod, zowel in praktijk als theorie.